We starten 2023 prachtig; moeder-dochterdag (6-12) jaar 4 januari! Lees meer

Over ons

Twee vrouwen, één missie

In 2002 leerden wij elkaar kennen. Samen waren we juf in het basisonderwijs. Van lieve, rustige juffen hebben we ons ontwikkeld in twee vrouwen met een missie. Wij laten meisjes en meiden samen met hun ouders ontdekken wie ze zijn en met vertrouwen en plezier in het leven staan!

“Jullie hebben samen een prettige chemie”

Anja van Wijk

Mijn naam is Anja van Wijk. Ik ben getrouwd met Martijn en moeder van 3 tieners; Hanne (2004), Lotte (2005) en Tijmen (2007). We wonen middenin de natuur in Uppel.

18 jaar ben ik met hart en ziel werkzaam geweest in het onderwijs. Tijdens mijn werk in het onderwijs heb ik zien gebeuren dat de aandacht steeds meer uitgaat naar het hoofd van een kind. Goed kunnen denken, leren en plannen zijn vaardigheden die gewaardeerd en belangrijk gevonden worden. Steeds meer kinderen ‘verdwijnen’ in hun hoofd, ze denken veel na over hun leven en zoeken de antwoorden buiten zichzelf. Ze zijn heel goed in het observeren van anderen en vergeten hun eigen wijsheid.

Met het gevoel dat het anders kan ben ik bij TORI Kindercoachopleiding gestart. Een prachtig avontuur om te ontdekken wie ik echt ben en waar ik voor sta, als persoon en als kindercoach. In 2014 ben ik gestart met mijn eigen praktijk en al snel daarna heb ik mijn baan in het onderwijs opgezegd. In mijn praktijk hielp ik 7 jaar piekerkinderen weer de goede kant op denken. Kunnen zijn wie je van nature bent en met plezier je levensavontuur aangaan, dat gun ik iedereen!

Ik leer graag en blijf volop in ontwikkeling. Daarom zet ik weer een prachtige stap. Samen met Carla ben ik vanaf 1 januari 2022 eigenaar van onze groeiplek voor gevoelige denkers. Alle kennis en inzichten die ik in de afgelopen 25 jaar heb geleerd, wil ik niet voor mezelf houden. Ik geniet als ogen van ouders gaan glanzen, omdat ze gaan zien wat er speelt. Ik ben gespecialiseerd in het vertalen van gedrag van kinderen aan ouders én ouders inzichten geven in de behoefte en ontwikkeling van hun kind. De meeste kinderen tot 10 jaar en hun ouders worden door mij begeleid.

Carla Pigmans-den Uijl

Mijn naam is Carla Pigmans-den Uijl. Ik ben getrouwd met Erik en moeder van 2 meiden; Fenne (2008) en Romee (2014). We wonen in Leerdam.

Na de HAVO twijfelde ik of ik fysiotherapie zou gaan studeren of naar de PABO zou gaan. Ik koos voor het onderwijs.
Sinds 2002 ben ik 14 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. Een mooie tijd! Vooral het creëren van een fijne, veilige sfeer, het contact met de kinderen en de ouders was heel fijn.

Maar omdat ik in het onderwijssysteem van nu te weinig ruimte, maar veel behoefte opmerkte voor activiteiten met betrekking tot ontspanning, (zelf)bewustzijn, muziek, dans, drama en sociaal-emotionele thema’s ben ik me gaan bijscholen.

Mijn praktijk

Vanaf 2010 heb ik Spring! Kindcoaching opgericht. Ik coach meiden en hun ouders die op zoek zijn naar meer vertrouwen in zichzelf. Een weg die ik zelf ook bewandel als gevoelige denker. Regelmatig geef ik groepsactiviteiten, trainingen en workshops aan kleine groepen. Ik werk lichaamsgericht en maak veel gebruik van creatieve werkvormen. Zo doe je niet alleen inzichten op vanuit je hoofd, maar ervaar je ook in je lichaam en maak je verbinding met je hart, waardoor je mooie stappen maakt naar jouw gewenste doel. Ik vind het heel mooi dat ik mijn keuze van toen: fysiotherapie (interesse voor lichaamsbewustzijn) en het werken met kinderen en ouders kan combineren in de praktijk.

Nu ga ik samen verder met Anja! Een nieuwe, verrijkende stap waar ik ontzettend veel zin in heb. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.